Solució al problema 403 Forbidden You do not have permission to access

WordPress és una meravella, però tots sabem que de tant en tant té errors i alguns problemes que ens tornen bojos durant hores. La majoria d’ocasions aquests errors es solucionen de forma molt més simple del que sembla, però necessites haver caigut en ells en una ocasió anterior per saber realment per on atacar el problema.

Un dels errors en què ja hem caigut diverses vegades i que és recurrent és el 403 Forbidden You do not have permission to access.

La solució pot ser molt simple o molt complexa (com tot a la vida), vam començar per la més simple:

WP-Login

Aquest fitxer base de WordPress sol fallar i donar aquest error. La majoria de problemes de WordPress se solucionen pujant una còpia neta del propi WordPress, així que pot ser la primera cosa que facis.

Un truc també és mirar la data de modificació dels arxius, i d’aquesta manera veure on pot estar l’error. Per descomptat és recomanable fer-ho abans de pujar la còpia neta de WordPress.

Si com és possible, això no funciona, el següent és també típic, però no per això menys efectiu:

Htacces

Aquest intrèpid arxivet regula moltes coses, d’ell ja hem parlat alguna vegada, en una entrada sobre redireccions que no estava gens malament, però per aquest cas, bàsicament cal mirar primer la seva data de modificació, si coincideix amb el problema al web ja ho tens, si no, el segon a mirar és si per alguna cosa està impedint l’accés normal a l’arxiu wp-login:

Solució al problema 403 Forbidden You do not have permission to access 2022

En aquest exemple es veu clarament que un plugin està gestionant, per qüestions de seguretat, l’entrada o no al wp-login i per tant aquí pots tenir l’error.

Una bona recomanació és que després de fer una còpia de seguretat de l’arxiu, pugis un de nou, forçant que aquests permisos desapareguin. Si ja pots entrar com a usuari i ha desaparegut el problema, ja està, però corre a tornar a activar els permalinks, perquè en canviar l’arxiu ho hauràs perdut tot,

Si comproves que tot segueix igual de malament i sense funcionar, però que a sobre tots els permalinks de la teva web han deixat de funcionar, no t’alteris, puja la teva còpia de seguretat i seguim:

Desactivar plugins

El següent pas és el que tots temíem al cap des de l’inici: veure si és algun plugin punyeter que no et deixa viure tranquil. En aquest sentit, la majoria de manuals et diran que “desactivi tots els seus plugins!!!” cosa que sempre m’ha semblat una barbaritat, perquè altera el normal funcionament de la web, i després pot portar problemes.

Jo prefereixo analitzar una mica la situació, i si en el mateix arxiu htacces ja havia esmentat un plugin, doncs començo només per aquest. Si es tracta d’un tema d’accessos i usuaris, el més habitual és que sigui algun tallafocs, i en el cas que vam tenir aquesta setmana era justament això.

Així que en desactivar el plugin tot va tornar a la normalitat. Després l’activem modificant opcions i tot sembla que funciona correcte.

Res de tot això funciona

En aquest cas hi ha un truc senzill: has de tirar-te a terra en posició fetal, cridar molt fort i plorar desconsoladament. Ara seriosament, si no és res de l’anterior has de fer el que acabem fent tots aquells que no som genis en la programació: un tiquet en el servei tècnic del teu hosting.

Conclusió

Els errors de WordPress són habituals, moltes vegades són petites tonteries que es solucionen ràpid, altres no, però gràcies als milions d’usuaris de WordPress per tot el món, sempre podem trobar algú que li ha passat, i ho ha pogut solucionar. Com en aquesta ocasió.

Així que no pateixis ni t’alteris en veure que la pàgina no funciona, sense grans coneixements de programació podràs sortir de la dificultat.

Espero que ens veiem a la propera entrada!

Potser t'interessa:

SEO

Continguts

Ebook gratuito

EL Enlace perfecto

¿Quieres mejorar tu SEO?
Tips, consejos y ayuda para mejorar los enlaces de tu web..