És realment necessari un certificat SSL a la teva web?

Quan muntem una web, o estem auditant algun projecte, un dels temes que generen més inquietud és el tema del certificat SSL al web.

La majoria dels clients es queden amb cara de pòquer quan li preguntes si voldrà o no certificat de seguretat, que la majoria dels hostings ho facturen a part, encara que hi ha excepcions com WebEmpresa que tenen un gratuït que funciona molt bé.

La majoria et pregunta el preu, i al ser un cost en un marge més que acceptable et diuen que d’acord, que, si és per seguretat millor que la web estigui en les millors condicions, encara que certament el 90% de les ocasions penso que ni tan sols saben de què estem parlant. En el pitjor millor dels casos, hem d’explicar de que es tracta, i després, la resposta és tan laconica com esperable: “ bo, no sé, d’acord.”

Per a tots ells, i els futurs clients que ens ho preguntin, aquí va aquesta petita entrada:

Què és un certificat SSL per a la teva web?

Un certificat SSL és un protocol de seguretat que permet xifrar totes les dades i comunicacions entre la teva web i el visitant, fent la navegació més segura, com ara dades de contacte, contrasenyes o fins i tot transaccions bancàries … etc.

D’una manera més mundana, és aquell cadenat que apareix just a costat de el nom del teu domini a la barra de navegador.

Però un moment, jo no sóc un banc, jo simplement tinc un web corporatiu de la meva empresa de distribució de patates de Logronyo.

Quan necessites un certificat SLL?

Abans d’entrar en si ho necessites o no, heu de tenir en compte que hi ha molts tipus de certificats SLL, i això fa que cadascun d’ells en tingui una funció diferent. Per exemple, al navegador pot sortir el nom de la teva empresa de color verd a la banda de la direcció. Fins i tot hi ha altres tipus de certificat que poden arribar a canviar el color de la navegació.

Però no et confonguis, no es tracta simplement d’una qüestió estètica, també ajuda en cas de tenir una botiga virtual, emmagatzemar dades, o fins i tot si simplement vols estalviar-te missatges dels navegadors dient que la teva web no és de el tot segura, encara que si ho sigui.

D’acord, ja sabem que, si ets un banc, una botiga virtual, o una plataforma que si interactua de forma extensible amb els teus usuaris si cal aquest tipus de certificacions. Ara toca analitzar els altres casos.

Certificats SSL quan no ets una botiga virtual

Per norma, pel seu cost, i pel que implica de forma tècnica instal·lar a la majoria de CMS, nosaltres sempre recomanem instal·lar-ne un. Bàsicament perquè si tens una pàgina web corporativa de la teva empresa o marca, és com lleig que et surti una anotació al navegador dient que la teva web no és segura.

De fet, aquest tema s’ha fet tan genèric, que WordPress ja no necessita ni plugins per gestionar el SSL , de forma nativa ja pots tenir-ho ben instal·lat i en funcionament.

Conclusions

Pel cost, implicació tècnica i beneficis a nivell de marca i seguretat de l’usuari, val la pena tenir sempre un certificat SSL instal·lat a la teva web.

Sobre quin tipus has de tenir dels múltiples que existeixen, ja és un altre tema que no abordarem, perquè hi ha tants casos com webs.

Espero que us hagi agradat i ens veiem en la següent entrada!

Potser t'interessa:

SEO

Continguts

Ebook gratuito

EL Enlace perfecto

¿Quieres mejorar tu SEO?
Tips, consejos y ayuda para mejorar los enlaces de tu web..