Com canviar el nom d’usuari en WordPress

Un dels dubtes habituals que ens trobem amb WordPress és quinnom d’usuari posem al generar el CMS. Antigament, el 90% dels usuaris tenien per nom “admin”, factor que va provocar una allau d’entrades massives en molts WordPress per part de persones sospitoses, ja que era molt habitual que la contrasenya fora “1234”.

En l’actualitat, molt poques persones utilitzen el tan malmès “ admin, n’hi ha amb ganes de marxa que ho fan, però certament són molts més els casos que ens trobem en una situació totalment diferent: a l’instal·lar WordPress es posa qualsevol cosa i després ens adonem que queda fatal, és poc segur o tens un TOC que necessita canviar-ho . No passa res, per això tenim la possibilitat de canviar el nom d’usuari.

Però alerta, perquè hi ha un condicionant que ho pot canviar tot, si pretens canviar el nom d’usuari una vegada ja creat, el procés serà una mica més llarg i tediós, ja que és una de aquelles coses que de forma nativa WordPress no permet fer així com així .

Administradors, col·laboradors, editors. Tant se val, si es tracta de canviar o modificar el nom d’usuari de qualsevol membre de WordPress el procés serà més o menys el mateix . Ja que de forma nativa WordPress no permet modificar el nom d’usuari.

Per tot això tens diferents mètodes per fer-ho, però per a nosaltres, el més fàcil és la base de dades.

Canviar nom d’usuari a través de la base de dades

Nosaltres considerem que és l’opció més fàcil , Pot resultar una mica tediós entrar a la base de dades, però sincerament, en dos minuts pots modificar sense majors problemes tots els usuaris, és fàcil de trobar, i tampoc requereix uns coneixements molt extensos en informàtica.

Així que, hauràs d’entrar a la base de dades del teu WordPress, per fer-ho, dirigeix teu ratolí a la zona d’administració del teu hosting. Nosaltres tenim gairebé tots els webs i dominis en Webempresa, és de les que més ens agraden per ser un servidor ràpid, a un preu acceptable i que dóna els menys problemes possibles.

Un cop al panell, busca el phpMyAdmin, que és el gestor habitual de bases de dades.

En el seu interior, no caigueu en pànic al veure tantes coses, tindràs tot de carpetes a la banda esquerra, aquí simplement busca una que es digui wp_users:

Com canviar el nom d'usuari en Wordpress 2022

Un cop dins trobaràs tots els usuaris que tingui el teu web. El més habitual és que tinguis un, potser dos, usuaris, així que no hauria de ser problema trobar-lo.

Llavors és tan fàcil comprémer el botó editar, o dues vegades sobre l’usuari a què vulguis canviar el nom.

Com canviar el nom d'usuari en Wordpress 2022

A dins, simplement canvia la casella user_login pel nommolón que vulguis tenir d’ara en endavant. I un cop fet baixa fins a baix i apreta “Executar”.

Ale, ja tens el nom d’usuari canviat.

Alguns consells per no acabar en desastre

El meravellós món de Wordpess ens proporciona al llarg del temps moltes ficades de pota que ens permeten aprendre i sobretot prevenir futurs desastres. A continuació compartim amb vosaltres alguns consells útils que no respectem en alguna ocasió i per la que acabem carregant-nos un web.

  • Mai utilitzis com user_login “admin”, és com un cartell lluminós que digui “entreu a casa meva!”
  • Pots utilitzar un login complex, rotllo “hjkdr9398jkm” i després a Usuaris -> Tots els usuaris canviar el nom que es mostra a la web, així garanteixes més seguretat.
  • En phpMyAdmin no se’t passi pel cap canviar la contrasenya, per allò de “ja que estic ..”, perquè com t’hauràs pogut imaginar no està en format habitual com si escrivissis en el teu Bloc de Notes.
  • Fer una còpia de seguretat anterior a qualsevol canvi és el millor, fins i tot quan els canvis són mínims.
  • Sempre que toquis coses de la base de dades, intenta estar concentrat i amb un grau acceptable de tranquil·litat. El 90% dels desastres vénen per estar fent 4 coses en el mateix moment.

Espero que us hagi agradat aquesta petita entrada, i en tot cas, us animo a deixar-nos les vostres més suculentes cagades amb noms d’usuaris en els comentaris;)

Potser t'interessa:

SEO

Continguts